Kell a lelkünknek…

Ha úgy érzi összecsapnak a feje fölött a hullámok; ha fáradt és kimerült; ha mindenből elege van, legyen jó önmagához és kényeztesse magát egy kicsit – bűntudat nélkül! Készítse elő a fürdőszobába gondosan mindazt, amire szüksége lesz: arclemosó, arcpakolás, nappali krém, testápoló, fürdőolaj vagy hab, esetleg tej, fürdőköpeny, pezsgő, csoki, puha kozmetikai kendő, kézkrém.

Elsőként tisztítsa meg arcbőrét a sminktől és szennyeződésektől, és vigyen fel arcára egy finom pakolást. Ha nincs kéznél arcpakolás a vastagon felvitt nappali krém is megteszi.

Kezdje egy forró, aroma-fürdővel: illóolajjal, fürdősóval, egy liter tejjel vagy akár kevés masszázsolajjal kényeztetően simogatóvá teheti fürdővizét. A fürdést hűvös (de nem jéghideg!) zuhannyal befejezve felpezsdül a vérkeringése, ami élénkítő hatást vált ki.

Bújjon bele a fűtőtesten előmelegített, puha fürdőköpenyébe és igyon meg egy pohár pezsgőt, vagy finom likőrt! Egy-két szem bonbon, pár kocka csokoládé jelentősen hozzájárul a testi-lelki jóléthez!

Folytassa a szépítkezést, a bőrt selymessé és illatossá varázsoló testápolóval – talán van egy jobb napokra tartogatott parfüm-testápolója – itt az idő, hogy elővegye!

Hétköznapi testápolóját is különlegessé teheti, ha elkeveri néhány csepp illóolajjal. Ne felejtse el masszírozó mozdulatokkal bekrémezni lábfejeit, amelyeket a téli lábbelik, zárt csizmák még jobban megviselnek.

A testápolás után az arcon a sor: itassa fel a pakolás maradványait egy puha kozmetikai kendővel vagy zsebkendővel. Hunyja be a szemét, és határozott mozdulattal nyomja meg néhány másodpercre mindkét hüvelykujjával a belső szemzug fölött, szemöldökcsont alatt található pontot. (Ez egy idegkilépési pont – nyomása pihenteti a szemet.)

Ha lefekvéshez készülődik, kenje be arcbőrét vékonyan éjszakai krémmel – ha még más programja van további krémezés nem szükséges.

Már csak a kézkrém van hátra – miközben kezeire keni, a tenyerét körkörös mozdulatokkal átmasszírozva stimulálja reflexzónáit!

Most már bátran belenézhet a tükörbe: a törődés látványos eredménnyel szolgál!

Ne feledje: testétől ne csak követeljen, hanem néha adjon is vissza egy kis energiát, törődést!